דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

כל מה שמעניין בתנועה הקיבוצית ובקיבוצים - בניוזלטר השבועי

כמה תינוקות נולדו השנה בכל קיבוץ? מיליארד סינים רוצים להכיר את הגן הקיבוצי ומקדמים עסקים בקיבוצים. כל זאת ועוד בניוזלטר השבועי של התנועה הקיבוצית
נען - שבועות
נען - שבועות
 06/06/2019

כואבים את מותה של נחמה ריבלין

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "נחמה היתה אדם אמיתי שלכל אורך חייה נשארה מושבניקית שורשית ממושב חרות. ישירה וחמה. בשם כל התנועה הקיבוצית, שלוחים תנחומינו הכנים לידידנו, נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין." 
יהי זכרה ברוך
כואבים את מותה של נחמה ריבלין
צילום: מרק ניימן / לע"מ

התנועה הקיבוצית מרכינה את ראשה ומשתתפת בצערו ואבלו הכבד של נשיא המדינה, ראובן ריבלין, ובני המשפחה, עם פטירתה של נחמה ריבלין.

נחמה הייתה אישה חכמה צנועה ונעימה, שפתחה את ליבה וביתה בפני כל חלקי העם ופעלה רבות למען נשים וילדים ולקידום דו-קיום, סובלנות ואהבת האדם. 

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "נחמה היתה אדם אמיתי שלכל אורך חייה נשארה מושבניקית שורשית ממושב חרות. ישירה וחמה. בשם כל התנועה הקיבוצית, שלוחים תנחומינו הכנים לידידנו, נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין". 
יהי זכרה ברוך.


באנר חוברת אירועים, פעילות ומידע 2019

ילדים זה שמחה! ותינוקות עוד יותר!

נען החזירו לעצמם את הבכורה במספר התינוקות שנולדו מחג שבועות שעבר ועד השבוע, זאת לאחר שבשנה שעברה מעגן מיכאל עמדו בראש הטבלה המרגשת
ילדים זה שמחה! ותינוקות עוד יותר!

קיבוץ נען כבש את טבלת שיאני הילודה של התנועה הקיבוצית לשנת 2019 עם 45 תינוקות חדשים, שדות ים ומעגן מיכאל חולקים את המקום השני עם 30 תינוקות, אחריהם - פריצה מפתיעה מאצבע הגליל - נאות מרדכי עם 29 תינוקות חדשים ואחריו משמר העמק עם 27 תינוקות חדשים.

רעיה בן אברהם, מנהלת הקהילה בקיבוץ נען אמרה לידיעות אחרונות:  "הבדיחה הפנימית בנען שאסור לתת למעגן מיכאל לעקוף אותנו, ואחרי שבשנה הקודמת הגענו רק למקום השני בנתוני הלידה, כל חברי וחברות נען לקחו את המפלה לתשומת ליבם, נתנו פייט אמיתי ובזכותו חזרנו לראשות הטבלה של התנועה הקיבוצית. אין בכוונתנו להוריד את הרגל מהגז".


ביטוח חקלאי

יעלו ויבואו ביכורי החברים החדשים, פרי הצמיחה הדמוגרפית -  34 חברים התקבלו השבוע בכפר עזה

בשנת 2016 סומנה מטרה לקליטה של 100 חברים חדשים ב-10 שנים בסטטוס של חברות מלאה. "איחוד הסטטוסים מהווה אבן דרך חשובה בצמיחה הדמוגרפית"
יעלו ויבואו ביכורי החברים החדשים. פרי הצמיחה הדמוגרפית -  34 חברים התקבלו השבוע בכפר עזה

ברצועת עזה מתחדשים במלאי רקטות חדשות ובקיבוץ כפר עזה מתחדשים ב- 19 משפחות שהתקבלו השבוע לחברות מתוכן 6 משפחות צעירות ו-13 משפחות מהשכונה הקהילתית .

 בשנת 2016 סומנה מטרה לקליטה של 100 חברים חדשים ב-10 שנים בסטטוס של חברות מלאה, וקבלת החברים השבוע היא המשכו של תהליך קליטה שבו בשלוש השנים האחרונות התקבלו לחברות מלאה 40 משפחות צעירות ו-13 משפחות מהשכונה הקהילתית.

דוברת הקיבוץ ורדה גולדשטיין: "איחוד הסטטוסים מהווה אבן דרך חשובה בצמיחה הדמוגרפית  בכפר עזה. הקליטה לחברות מלאה של בני קיבוץ ומשפחות צעירות והאפשרות שניתנה לתושבי השכונה להתקבל כחברים מין המניין בקיבוץ מאפשרת שיח ערכי "באותה שפה" ושותפות גורל השומרים על הגרעין הקיבוצי ערכיו והמסורת שלו" .

ורדה מוסיפה: "בקיבוץ קהילה חמה ותומכת, המתמודדת בשני העשורים האחרונים עם מצב ביטחוני קשה : שלשה מבצעים צבאיים וביניהם "טיפטופי ירי " שריפות של שדות חקלאיים ואתרי טבע. על אף הקשיים הביטחוניים נבנתה כאן קהילה חמה ואיכותית המבוססת על חוסן קהילתי וערבות הדדית".


באנר משקארד 1

תמונת השבוע – ילדי גן פשוש בקיבוץ נירים מוכנים לשבועות

גן פשוש בנירים מוכן לשבועות

לקראת חג השבועות שיחול במוצאי שבת הקרובה, ילדי גן פשוש מקיבוץ נירים, בראשות הגננת ענת מלמד, התחפשו לפרות, אחזו קרטוני חלב בידיהם ויצאו לחצר לפגוש את גיבורי החג האמיתיים - רפתני הקיבוץ, לשמוע מהם מאין מגיעים מאכלי החג.

אין ספק שמדובר פה בארץ זבת חלב וילדים מתוקים כדבש!


באנר כינוס כלכלי-תעשייתי של ברית פיקוח

"אני מבטיח כי התנועה הקיבוצית תמשיך ללוות ולטפח את תנועות הנוער הציוניות בחו"ל, בדגש על הבונים דרור בדרום אפריקה"

מזכ"ל התנועה הקיבוצית ביקר אצל הקהילה היהודית בדרום אפריקה והנהגת הבונים דרור בקייפטאון. ניר מאיר:" אני משוכנע שעם קצת עזרה מן המוסדות בארץ, תמצא הקהילה את דרכה ותמשיך להיות, כפי שהייתה מאז ומעולם, משענת חזקה ויציבה לפיתוחה ומיצובה של
מדינת ישראל"
ניר מאיר בדרום אפריקה

פעם בשנה יוצא מזכ"ל התנועה הקיבוצית לסיור בקהילות היהודיות בעולם, בהן פעילות תנועות הנוער שלנו. מועד הסיורים הללו הוא לרוב סביב המועד בשנה של "יום ירושלים" הנחגג ומצין בקהילות היהודיות בגולה.

השנה, התמקד הסיור בקהילה היהודית בעיר קייפטאון בדרום אפריקה. תנועת הבונים בדרום אפריקה היא תנועת נוער גדולה חזקה ומשפיעה מאוד. בין בוגרי הבונים דרום אפריקה, נמנים כאלו שהקימו את הבסיס לכלכלת ישראל כמו למשל פרופסור סטנלי פישר, שכיהן כנגיד בנק ישראל, המיליארדר מוריס קאהן, מקסין פסברג, מנכ"לית חברת אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית לשעבר ועוד. הביקור היה בהזמנת הפדרציה הציונית בקייפטאון ולווה על ידי שליחי התנועה - דני אדינו אבבה ודשי חוסיד.

הביקור כלל מפגשים רבים עם ראשי הקהילה בקייפטאון ואנשים משמעותיים הפועלים למען ישראל, ובין היתר תפילת שישי המונית בבית הכנסת המרכזי בקייפטאון, בהובלת החזן הראשי לצה"ל, סגן אלוף שי אברמסון וציון יום ירושלים בבית הכנסת "גרדן שול" בקייפטאון בהשתתפות אלף יהודים נרגשים. מטרות הביקור היו נושא השליחות בדרום אפריקה על רקע התרסקות מטבע הרנד והמצב הכלכלי, מפגש אידאולוגי עם הנהגת הבונים דרור שעסק גם בסכסוך המתמשך עם תנועת דרור ישראל וההתמודדות מעוררת ההשראה של הקהילה עם תנועת ה-BDS. הקהילה היהודית בקייפטאון עוברת ימים לא פשוטים. לאחר סיום האפרטהייד וחילופי השלטון, עזבו רבים מחברי הקהילה המבוססים יותר לאוסטרליה ולקנדה - רובם, ולישראל – מיעוטם. האינפלציה הגבוהה, האבטלה הקשה והאפליה המתקנת כלפי השחורים "ממיסות" את נכסי הקהילה, ומצבה הכלכלי הורע בעקבות היחלשותו של הראנד לעומת הדולר. המצב החדש הזה מכביד על הקהילה בקיום מוסד השליחות הקהילתית, הם חשים שהם זקוקים ממש לשליחות הזו, אך מתקשים כרגע לממן אותה על פי המפתח המקובל. הם זקוקים ל"כתף חמה" מישראל והסוכנות היהודית, אך לתחושתם אינם מקבלים אותה.

ניר מאיר: "הגעתי לקייפטאון בכדי לחגוג עם הקהילה היהודית את יום ירושלים. התקבלנו בחום רב ומצאנו קהילה חזקה ומגובשת, המתמודדת בימים אלו עם קשיים לא מבוטלים. אני משוכנע שעם קצת עזרה מן המוסדות בארץ, תמצא הקהילה את דרכה ותמשיך להיות, כפי שהייתה מאז ומעולם, משענת חזקה ויציבה לפיתוחה ומיצובה של מדינת ישראל."


פייסבוק התנועה

התנדב לשנת שירות יא תיכוניסט!

כ-800 תלמידי י"א מכל קצוות הארץ הגיעו לשני ירידי חשיפה לשנת השירות שהתקיימו בחודש מאי במזרע ובדורות. בסוף הירידים היה ניתן לשמוע את המשפט "עד היום לא חשבתי שאני רוצה לעשות שנת שירות, ועכשיו מרגישה שאני חייבת להכיר עוד"
יריד שנת השירות

במטרה לאפשר למתמיינים לשנת השירות לחוות שנה משמעותית עבורם ועבור המסגרת בה הם יפעלו, מקיים אגף החינוך בתנועה הקיבוצית מזה מספר שנים ירידי חשיפה לשנת שירות במהלך חודש מאי - יריד צפוני ויריד דרומי. השנה התקיימו ירידי החשיפה לשנת השירות בקיבוצים מזרע ודורות, ולקחו בהם חלק כ-800 תלמידי כיתה י"א, 200 ש"שינים שהציגו את מסגרות שנת השירות בהם הם זוכים לפעול בשנה אליה התנדבו, וכ-100 מדריכי נעורים, מנהלי חינוך ונציגי המועצות האזוריות.

את ההתכנסות בירידים פתחה ראשת אגף חינוך, דבי ברא"ס, ובדבריה הדגישה ש"היום הזה, והמידע אליו תחשפו במהלכו, מסמנים עבורכם את תחילתו של מסע בירור ולמידה אישיים, אשר בסופו תזכו לבחור מה נכון עבורכם. הwaze שתדרשו להפעיל חייב להיות מדויק ליכולות שלכם, למקומות בהם תחוו משמעות והצלחה, ופחות להיות מושפע מ"תנועת העדר" השולחת אתכם עם החבר'ה למשימות הפופולריות שלא בהכרח נכונות לכם. על מנת לצלוח את משימת ההתמיינות אל תישארו לבד!! היעזרו במדריכים, במבוגר שידע ללוות את התהליך שלכם, הכירו את האפשרויות השונות, ובחרו בשכל מקום אליו תגיעו, בחרו להעניק מעצמכם!".

ביריד שנת השירות זכו בני הנוער להכיר את סוגי המשימות השונות: כפרי נוער, פנימיות, מסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים, התיישבות וגופים ירוקים. במהלך היריד התקיימו שיחות בין הש"שינים לתיכוניסטים, שיחה אמיתית שאפשרה לבני הנוער לחוש את ההתרגשות של בוגרי שנת השירות בבואם לתאר עד כמה השנה משמעותית עבורם, מה מייחד את המשימה שלהם ומה הם זוכים לקבל מעצם הבחירה להעניק מעצמם. ביריד לקחו חלק גם מכינות, תנועות נוער וארגוני נוער. מחלקת שנת השירות מעודדת את בני הנוער לבחון את האפשרות לצאת לשנת י"ג גם במסגרת גופים משלחים נוספים, וזאת מתוך הבנה כי מכסת התקנים של התנועה הקיבוצית אינה יכולה לתת מענה לפונים הרבים המבקשים להתמיין, ומתוך ידיעה שלשנה זו יש חשיבות וערך לכל נער ונערה ולכן חשוב להרחיב את מגוון האפשרויות לשנה זו.

את החוויה היטיבו לסכם משתתפי הירידים במילים הבאות: "מרגיש כמו היום הראשון של העתיד","עד היום לא חשבתי שאני רוצה לעשות שנת שירות, ועכשיו מרגישה שאני חייבת להכיר עוד" ו"היה יום חיוני ביותר". אנו מזמינים את מדריכי הנעורים ומנהלי החינוך להמשיך וללוות את תהליכי המיון, להיות שם בשביל בני הנוער ולראות בצוות שנת השירות כתובת בכל עת.


באנר חוברת אירועים, פעילות ומידע 2019

קיבוץ פלך מצטרף למשקי המפרץ

אספת המשקים החברים במשקי המפרץ החליטה בישיבתה האחרונה לקלוט את קיבוץ פלך כחבר בארגון והוא יהיה הקיבוץ ה-27 שמצטרף למשקי המפרץ
מימין לשמאל: און ברזילי, דפנה אופק שני, יהודה בכר, דנה שלזינגר ועומר מגל
מימין לשמאל: און ברזילי, דפנה אופק שני, יהודה בכר, דנה שלזינגר ועומר מגל

קיבוץ פלך עבר מספר גלגולים לאורך השנים. הקיבוץ נוסד על ידי גרעין נח"ל בשנת 1980 ועלה לקרקע בשנת 1983. בתחילת שנות התשעים יושב פלך על ידי עולים מברית המועצות אך מרביתם עזבו, ובראשית שנות האלפיים נקלע הקיבוץ למשבר קיומי ונותרו בקיבוץ 5 משפחות בלבד.

בשנת 2001 הוחלט על ניסיון נוסף לאכלוס הקיבוץ והוא הוגדר על ידי תנועת השומר הצעיר כיעד הגשמה לבוגריה. בשנים שאחרי ההחלטה, הצטרפו לקיבוץ מספר גרעינים אליהם חברו קבוצות נוספות שאינן מבוגרי השומר הצעיר. בשנת 2007 התקבלו כ-20 חברי קבוצות חדשות לחברות, ונכנסו להובלת הקיבוץ במזכירות ובמוסדותיו השונים. מהלך זה פתח את הפרק הנוכחי בחיי הקיבוץ.

כיום מתגוררות בפלך כ-140 נפשות, מרביתם משפחות וצעירים בגילאי 25–45 וכ-65 ילדים ותינוקות. בינואר 2016 הוחל בקיבוץ מנגנון חדש של ערבות הדדית בתחומי הבריאות והחינוך. במסגרתו מממן הקיבוץ את מרבית הוצאות הבריאות של חבריו.

לקיבוץ מספר ענפים חקלאיים - רפת חלב משותפת עם קיבוץ אילון, לול פטם המהווה חלק מאינטגרציית הפטם של תשלובת מילואות, מטע אבוקדו ושטח גידולי שדה בעמק עכו. כמו כן, הקיבוץ מפעיל עסקים חברתיים, ובראשם המרכז החינוכי 'פרדס' אשר מעביר סדנאות וסיורים לתלמידים ומחנכים ברחבי הארץ. בענפים עובדים חברי הקיבוץ ושכירים.

דנה שלזינגר, מנהלת כספים וסחר במשקי המפרץ: "אנו שמחים על צירופו של קיבוץ נוסף למשפחת משקי המפרץ, ונוכחים שוב, כי הערבות ההדדית והקואופרציה חזקות במקומותינו מאי פעם. אני בטוחה שהשילוב של קיבוץ פלך בתשלובת יהיה מועיל לשני הצדדים, מודה לחברים שעשו מאמצים משמעותיים על מנת לאפשר את החבירה הזאת ומשוכנעת כי העתיד צופה לנו רק טוב".

עומר מגל-שמיר, רכז המשק של קיבוץ פלך: "ברצוני לברך על החלטת אסיפת המשקים שהצביעה פה אחד בעד קבלתנו לחברות במשקי המפרץ. ולהודות באופן אישי ליהודה בכר, דנה שלזינגר ואון ברזילאי שקידמו את כל תהליך הקבלה שלנו בהרבה תשומת לב ואהבה ולגיורא מסד, ליאת פאר ושאול שילה שתמכו בנו ועזרו לנו לאורך כל הדרך, אני משוכנע שההצטרפות תסייע לפלך להמשיך את תנופת הפיתוח הקהילתית והעסקית בה הוא מצוי בימים אלו, ואנו תקווה שנדע לתרום את חלקנו לארגון."

ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית אמר : "מילואות ומשקי המפרץ הם ארגונים עסקיים המתנהלים ע"פ עקרונות הגישה הקואופרטיבית. ככאלה הם מוכיחים כל פעם מחדש כי הרווח הכספי אינו המניע היחיד לפעילותם. אני מברך את משקי המפרץ על קליטתו של קיבוץ פלך, שבאה בהמשך לקליטתו של קיבוץ כישור לפני כשנתיים. אני מקווה ומאמין כי בעתיד הלא רחוק תמצאנה הדרכים לשלב גם את הקיבוצים לוטם ותובל במארג האזורי האיתן של הגליל המערבי. זה אינו מובן מאליו... זה איננו צעד כלכלי גרידא, אך זו היא דרכה של התנועה הקיבוצית וזו כפי שהוכח, גם דרכו של האזור הייחודי הזה."

 


ביטוח חקלאי

נעים להכיר, אנחנו מסלול ירוק - מקדמים עסקים בקיבוצים ובמושבים

המסלול הירוק
המסלול הירוק

מנהלים ומנהלות בקיבוצים

בעוד מספר ימים נשיק מיזם דיגיטאלי חדשני למען העסקים הקטנים.

את המיזם הקמנו כמענה לצורך שבא מהשטח לסיוע בשיווק ומכירות מוצרים ושירותים של יזמויות שהוקמו בחצר הקיבוצית.

התנועה הקיבוצית רואה בעסקים הקטנים והבינוניים בקיבוצים מנוע צמיחה כלכלי וחברתי ולכן החליטה להשקיע משאבים כדי לסייע לעסקים אלו לעמוד על הרגליים ולפרנס בכבוד את בעליהם.

"מסלול ירוק" הוקם באמצעות קרן קמ"ע של התנועה ובשיתוף חברת STYLE המנהלת למעלה מ120 מועדוני לקוחות.

נודה לכם על שיתוף הפעולה ומבקשים שתקדישו מעט מזמנכם ותעבירו אלינו את רשימת העסקים בקיבוצכם עם פרטי התקשרות  וביחד נביא להם את הבשורה.


באנר שבילים

בלוג מיוחד - מיליארד (ומאתיים מיליון) סינים רוצים להכיר את הגן הקיבוצי

הידעתם? בסין מודדים חום כל יום (!) לכל (!) ילד בגן.
מיכל שי יצאה לסין כחלק מפיילוט חינוכי ראשוני של ISRAEL-CHINA Global Connections ורשת הגן הקיבוצי מבית התנועה הקיבוצית, ומידי שבוע היא תספר על חוויותיה משם
בלוג מיוחד - מיליארד (ומאתיים מיליון) סינים רוצים ללמוד מהגן הקיבוצי

שבוע ראשון

אני לא חושבת שהבנתי, למרות כל ההכנות שהכינו אותי, עד כמה להיות בסין זה עולם אחר מכל הבחינות, למעט אחת. האוכל, המרחב האישי, המחירים, הרגלי ההגיינה, התחבורה – הכל שונה לגמרי, אבל הילדים בדיוק אותו הדבר, חמודים. שיקבלו אותך בחום, לא משנה צבע העור, צורת העיניים או השפה שבה אני מדברת. אני שמחה להגיד שאחרי שבוע וחצי בגן גם הילדים הזהירים מנסים לדבר איתי סינית. למבוגרות זה עוד קצת קשה...

מידי שבוע אכתוב כאן קצת על חויותי בסין בכלל ובגן בפרט. אני כותבת רק את מה שאני רואה לפני, ומזכירה שמבחינתי זה תיאור מקומי, אישי, ולא ניסיון להגיד משהו על סין כולה. אז כהתחלה, ככניסה לעולם האחר של סין, אפשר לדבר על שגרת הבוקר כאן.

סינים לא שותים בבוקר כלום חוץ ממים חמים, וזה גם מה שהם ימשיכו לשתות לאורך כל היום. אולי בגלל זה הם לא מחייכים בבוקר, ואם כן אז זה נראה מאוד מאולץ לשם הנימוס. אין פה בתי קפה ואין טייק אווי של תה או קפה בחנויות. אפילו כוסות רב-פעמיות לשתייה חמה קשה למצוא. כשהבאתי תה מהבית בישראל ורציתי סוכר הם התפעלו: "את שותה סוכר??? אבל את לא שמנה!"

בסין יש חוק שצריך לבדוק כל בוקר חום לילדים לפני שההורה הולך על מנת לשמור על שאר הילדים. זה פשוט מאוד, הבדיקה נעשית עם מד חום חיצוני בלבד ומדידת החום נעשית לכיוון המצח (אין צורך לגעת במצח). אומנם הוא פחות מדויק ממדחום בבית שחי או בפה אבל זה גם יותר היגייני ולא מסורבל. עוד דבר שעושים ישר כשהילד מגיע הוא לרסס אותם עם חומר טבעי נגד יתושים. בסין יש המון גשם ובעקבותיו מגיעים המון יתושים מכמה סוגים. עוד לא פגשתי אדם בלי עקיצות יתוש על הגוף. החומר מריח טוב ודליל כמו מים. בכניסה לגן, הילדים נדרשים לחלוץ נעליים ולנעול נעלי בית לבד וכמובן לשים במקום.


באנר משקארד 2

תרמו לשיקומו של קיבוץ הראל מנזקי השריפה

בקיבוץ הראל ישמחו לכל סיוע שיעזור להם במלאכת השיקום, על מנת שיוכלו לחזור בהקדם לבתיהם, לחיי השגרה ולעשייה
מנזקי השריפה בקיבוץ הראל
מנזקי השריפה בקיבוץ הראל

קיבוץ הראל מודה מקרב לב לכל האנשים, הקהילות והקיבוצים שעזרו לנו ותמכו בנו בשעה קשה זו. 

השריפה גרמה לנזק אדיר בקיבוץ שלנו, בתים שלמים על כל תכולתם, תשתיות ומבני ציבור רבים נשרפו כליל, ונזק עצום נגרם לנוי ולצומח. עד עתה כל קהילת הראל מנועה לחזור לקיבוץ בשל הפגיעה בתשתיות וסכנות האסבסט השרוף.

נשמח לכל סיוע שיעזור לנו במלאכת השיקום על מנת שנוכל לחזור בהקדם לביתנו, לחיי השיגרה ולעשייה.

פרטי חשבון בנק ייעודי לתרומות:

בנק לאומי, סניף 916

מס חשבון – 78387/91

ע"ש קיבוץ הראל

תודה!


באנר כינוס כלכלי-תעשייתי של ברית פיקוח

הזמנה למפגש עמיתים בנושא הסדרי הסיעוד בקיבוץ

המפגש יתקיים ביום ג' 11/6/19 במועדון קיבוץ אייל.
עלות למשתתף: 100 ₪, במזומן או בהמחאה לפקודת נכסי תרבות בע"מ.
צילום: איתי רודן, יגור
צילום: איתי רודן, יגור

תכנית המפגש:

08:30-09:00  התכנסות וכיבוד

09:00-10:00  ערבות הדדית בסיעוד -אמת או חובה

                       עו"ד מרב ניב -המח' המשפטית, התנועה הקיבוצית

10:00-11:00  אתגר הסדרי הסיעוד בקיבוץ

                       אדי קודלש, אקו

11:00-11:30  שיתוף ידע קיבוצי

                       אודי בורוביץ, שיק

11:30-12:00  הפסקה

12:00-13:30  התייעצות עמיתים

                       איילת הריס, התנועה הקיבוצית

 

ההרשמה אצל אתי צפני מזכירת האגף eti@tkz.co.il    03-6925245

לפרטים נוספים אודות המפגש: ארנון בוכבינדר arnon@tkz.co.il  050-2034481


 
 
 
 
יש לכם סיפור מעניין? רוצים לספר על המתרחש בקיבוצכם? להתלונן? לייעץ? לשבח?! כתבו לנו. 
 
2ab06947-5784-40e5-b5f5-5e70f4a846db.jpg
color-facebook-48.png
color-link-48.png
 

הוספת תגובה חדשה