דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

הסטארט-אפ Zuta-Core זכה בהאקתון קיבוצי הנגב המערבי

חברת הסטארט-אפ Zuta-Core משער הנגב, שהוקמה על ידי חברי קיבוץ ברור חיל, היא הזוכה הגדולה של האקתון הנגב המערבי לקיימות ותעשייה שהתקיים במרכז החדשנות והיזמות במכללת ספיר כשבוע לפני חג הפסח והוצגו בו שורה של פיתוחים חדשים. הפיתוח המנצח הוא מתקן שמפיק חשמל ממים חמים שנוצרים מקירור שרתי מחשבים באופן אקולוגי וחסכוני
בתמונה: השותפים ליצירת ההאקתון. קרדיט צילום: ניר שמול
בתמונה: השותפים ליצירת ההאקתון. קרדיט צילום: ניר שמול

ההאקתון, שהתקיים במרכז החדשנות והיזמות X-Lab שבמכללת ספיר, הוא ביוזמת איגוד התעשייה הקיבוצית בשיתוף ח"י בספיר, מרכז החדשנות והיזמות במכללה האקדמית ספיר, המועצה האזורית שער הנגב וחממת החדשנות Southup, והוא נערך בחסות בנק מזרחי טפחות, חברת "אהבה" ומפעל יח"מ ובהפקה של ספארק מרקטינג

ה-"ECO-תון" אשר עסק בקידום חדשנות וקיימות בייצור, החל בתחילת חודש מרץ אבל שיאו התקיים בימים חמישי-שישי, 18-19.3, במרכז ההחדשנות והיזמות במכללת ספיר. ליזמים, לאנשי תעשייה ולסטודנטים שנטלו חלק בהאקתון הוצגו בעיות ואתגרים שעמם מתמודדים כמה ממפעלי התעשייה הגדולים בנגב המערבי. מנטורים ומומחים מכל הארץ נטלו חלק בייעוץ לקבוצות החשיבה בהקאתון שהחל לפני מספר שבועות במתכונת של "זום" והמשיך בסוף השבוע למפגש פיזי במכללה המוגבל לבעלי "תו ירוק". צוותי החשיבה ישבו בקבוצות של סיעור מוחות במשך 28 שעות ברציפות חיפשו ומצאו פתרונות טכנולוגיים לבעיות שהעלו נציגי המפעלים והחברה הממשלתית.

חברת המזרנים פולירון מקיבוץ זיקים זכתה במקום השני בתחרות באמצעות פיתוח של סטודנטים משנקר של שילוב בין חומרים לאפליקציה שבעזרתה יוכל כל אדם לשנות את רמת הקושי של המזרן כשהוא שוכב עליו ולהגדיר למזרן היכן בדיוק להפגין קושי או רכות לפי מבוקשו של השוכב עליו.

מפעל כפרית זכה במקום השלישי עם הפחתת שאריות הפלסטיק שנוצרות בתהליכי היצור והעיבוד. דפוס בארי הציג אתגר לניצול נכון יותר של כמויות עצומות של מידע שקיימות במחשבי בית הדפוס ואשר יכולים להוות מידע רב ערך לחברות אחרות בישראל ואולי גם בעולם. חברת "נתיבי ישראל" ביקשה רעיון כיצד להזהיר ולעדכן הנוסעים בכבישי ישראל מראש ובזמן אמת על שיטפונות או סכנות בהמשך הדרך גם באזורים מנותקי רשת, דבר שיכול להציל חיים ולשפר איכות הנסיעה בכבישי הארץ. חברת שטראוס- פריטו ליי מאזור התעשייה שער הנגב הציגה אתגר לאריזות חטיפים מתכלות בקו אריזה חם.

בין השופטים בהאקתון היו פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר, ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית המארחת, שער הנגב וד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית קרן ההון סיכון "טרנדליינס אגריפוד".

לאחר סבב הצגת העבודות ולפני שלב ריכוז הניקוד, לקראת הכרזת הזוכים, אמר ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית: "בכל אירוע מן הסוג הזה, אני מוצא עצמי נפעם מפרץ היצירתיות, המתגלה כל פעם מחדש. בעיני, פחות חשוב איך ידורגו המיזמים והרעיונות. הפרס האמיתי לכל אחד מן הצוותים יהיה אם וכאשר הרעיונות שפיתחתם כאן, יישומו הלכה למעשה בתעשייה. חלק מהרעיונות שפגשנו היום יפרצו מן הסתם את גבולות הנגב המערבי ואף את גבולות ישראל. הפוטנציאל קיים, בלי ספק, היתר תלוי באמת בתעשייה. אני סמוך ובטוח כי ירימו את הנטל וידעו ליישם באופן כלכלי ומוצלח חלק מהרעיונות פורצי הדרך שראינו היום. עלו והצליחו".

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר חרטה על דגלה את נושא החדשנות, היזמות, היצירתיות והמצוינות האקדמית. ספיר רואה חשיבות רבה בעידוד מציאת פתרונות לאתגרי התעשייה בתחום הקיימות בכלל ובאזור הנגב בפרט. אנו גאים בשותפות הנפלאה עם כל הגורמים המעורבים ובראשם התעשייה הקיבוצית קהילת טק-נגב והחממה הטכנולוגית סאוט'-אפ שיצרה את ההאקתון וכן בתוצרים המבריקים שנוצרו במהלכו".

רפי נבו, ראש אגף חדשנות וטכנולוגיות באיגוד התעשייה הקיבוצית ומנכ"ל קרן משתלת הקיבוצים: "צוות איגוד התעשייה הקיבוצית, שזהו ההאקתון החמישי שהוא יוזם מאז 2018, רואה בקיום האקתונים אמצעי להשגת מספר יעדים שבהם הוא דוגל, כולל חיזוק תעשיות קיבוציות ושכנותיהן באמצעות חדשנות, עידוד היצירתיות, חיבורים בין שותפים מגוונים ברמה האזורית בדגש גדול על הפריפריה והרחבת האקו-סיסטם האזורי הכולל תעשיות, יזמים, קהילות חדשנות, אקדמיה וחברות סטראט-אפ. אנו מודים לשותפינו על הזכות וההזדמנות לקיים אירוע חדשנות באתגרי קיימות שהתאפשר באופן פיזי עם יציאת המשק ממגבלות הקורונה".

ראש המועצה האזורית שער הנגב, אופיר ליבשטיין, בירך את היזמים ואת החברות שהשתתפו ואמר כי "ההאקתון מצטרף למהלך נרחב של קידום תחום החדשנות והקיימות בשער הנגב. בין היתר באמצעות 24 הסטארט-אפים שפועלים כיום ממרכז SOUTHUP במועצה, נותנים מענה למפעלי התעשייה ולחקלאים במרחב ומאפשרים ליצור איכות חיים יחד עם מקומות תעסוקה חדשים ואיכותיים". ליבשטיין הדגיש כי "ההקאתון והרעיונות המרגשים שהועלו בו משתלבים במגמה של המועצה לקדם חדשנות בעולם של קיימות".

הוספת תגובה חדשה