דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

"תמונה מעודדת, אך גם מדאיגה"

עשרות משתתפות ומשתתפים התכנסו בקיבוץ בארי בכנס הארצי של ארגון אהדה - ארגון של הורים לילדים וילדות ובוגרים ובוגרות עם מוגבלויות בתנועה הקיבוצית, הפועל למען הבטחת עתידם וחיזוקם. בכנס הוצגו נתונים לפיהם במרבית הקיבוצים קיימת ועדה לבעלי צרכים מיוחדים, בכמחצית מהקיבוצים אין הסדרים בין הקיבוץ למשפחות ילדים או מבוגרים עם צרכים מיוחדים
איילת הריס, ראשת אגף חברה וקהילה בתנועה הקיבוצית בכנס אהדה. "תמונה מעודדת, אך גם מדאיגה"
איילת הריס, ראשת אגף חברה וקהילה בתנועה הקיבוצית בכנס אהדה. "תמונה מעודדת, אך גם מדאיגה"

עשרות משתתפות ומשתתפים מקיבוצים שונים התכנסו בקיבוץ בארי בכנס הארצי של ארגון אהדה, הפועל למען הבטחת עתידם וחיזוקם של אנשים עם מוגבלויות בתנועה הקיבוצית ובני משפחותיהם, ובכלל זה תמיכה וסיוע בהשגת הסכמים אישיים המגדירים את זכויותיהם וחובותיהם של הקיבוץ, האדם עם המוגבלות ומשפחתו, למען הבטחת כבודו ושילובו המירבי בחברה. איילת הריס ראשת אגף חברה וקהילה בתנועה הקיבוצית ציינה בדבריה את העבודה המסורה של יו"ר הארגון, עו"ד תמר שי, של חברי וחברות ארגון אהד"ה ושל עדי רמות מהמחלקה לבריאות ורווחה בתנועה. איילת הציגה שורת נתונים מהשנתון האחרון שפרסם אגף כלכלה בתנועה על התמודדות הקיבוצים עם הסדרת בעלי הצרכים המיוחדים, אותם הגדירה "תמונה מעודדת, אך גם מדאיגה".

הנתון המעודד הוא שבארבעה מכל חמישה קיבוצים (82%) קיימת ועדה לצרכים מיוחדים, ובעוד 11% מהקיבוצים ועדה כזו כבר נמצאת בתהליכי הקמה. הנתון המדאיג הוא שרק ב-44% מהקיבוצים קיימים הסדרים עם רוב או כל הא.נשים עם צרכים מיוחדים. את הנתון הזה הגדירה עדי רמות, האחראית על נושא הצרכים המיוחדים בתנועה, "המנוע שלנו לפעול, ביחד עם ארגון אהדה, בהרחבת הידע והחשיבות של כתיבת תקנונים וחתימת הסכמי אהדה, על מנת להטיב את החיים לבנים והבנות עם מוגבלויות, ולתת ביטחון להוריהם חברי הקיבוצים, כי זכויות ילדיהם יישמרו גם לאחר פטירתם".

יו"ר הארגון, עו״ד תמר שי, סקרה שורת אתגרים העומדים על סדר היום, וביניהם קליטה לחברות של ילדים וילדות עם צרכים מיוחדים, הסדרת תקנונים והסכמים לבנים ובנות הנסמכים על הורים חברי הקיבוץ, וקליטת משפחות עם ילדים עם צרכים מיוחדים בקיבוץ. איילת הריס הזכירה כי הטיפול והדגש המיוחד בנושא נובע מליבת ערכי החברה הקיבוצית, שקיבלו תוקף מחודש במסמך "חברה קיבוצית במיטבה", שבין ערכיה אחריות חברתית פנימית, ערבות הדדית וסולידריות, אחריות הדדית בין הפרט לכלל בהיבטים של השותפות החברתית והכלכלית, כולל בעלות משותפת על הנכסים, וקיומו של מרחב מוגן והוגן לכלל החברים.

הוספת תגובה חדשה