עם העלייה העולמית בביקוש לבשר, האפשרויות הקיימות המבוססות על חקלאות מסורתית אינן יכולות לענות על הצרכים בצורה ברת קיימא בשל מגבלות משאבים והשפעות סביבתיות. האלטרנטיבות הקיימות מתמקדות בעיקר בתחליפי בשר טחון, ומשאירות פער משמעותי בתחום של נתחי בשר שלמים. פרופ' חגי שפייזמן וד"ר אהוד גרינברג ייסדו את חברת Malanta Foods על בסיס טכנולוגיה פורצת דרך המאפשרת ייצור בקנה מידה גדול (קצב של טון לשעה) ובעלות נמוכה משמעותית מהפתרונות הנוכחיים. בשיתוף פעולה עם זוגלובק, יצרן הבשר האלטרנטיבי הגדול בישראל, פיתחנו סטייקים עסיסיים וטעימים המשתווים באיכותם לבשר מהחי ובמחירים נגישים יותר. פלטפורמת ה Deep-Tech הרב-תכליתית שלנו מייצרת כיום נתחי בקר מבוססי צומח ותתרחב בעתיד לייצור תחליפי דגים, כבש, ומוצרים היברידיים/משולבים.
האתגר המרכזי למימוש הפוטנציאל של ייצור נתחי בשר אלטרנטיבי הוא יצירת תחושת הנגיסה, הטעם והמרקם הסיבי של סטייק, תוך שילוב אפקטיבי של חלופות לשומן ולשריר לייצור נתח משויש בסקלה תעשייתית ובמחיר שיהיה נמוך יותר מהמקבילה מן החי. הטכנולוגיה הייחודית שלנו ייחודית בכך שהיא משלבת בצורה חכמה את כל המרכיבים במקביל, ומאפשרת ייצור מהיר וזול ממגוון רחב של מקורות. מלבד הקצב, הסקלה והמחיר היתרונות המרכזיים כוללים גמישות בחומרי הגלם ושיפור הנגיסה ע"י שליטה בסיביות, מה שמאפשר לנו להציע נתחי בשר תחליפי טעימים ואיכותיים במחיר נגיש יותר מבשר מהחי.
אנו מציעים מוצר המשתווה בטעמו ומרקמו לסטייק מהחי במחיר נמוך יותר, מה שהופך אותו לאטרקטיבי עבור קהל רחב. קהל היעד העיקרי איננו טבעונים. מלבד האטרקטיביות בקבלת מוצר דומה במחיר נמוך יותר, אנו פונים לאנשים המעוניינים להפחית את צריכת הבשר מן החי שלהם מסיבות סביבתיות, בריאותיות ואתיות. כבר כעת קהל זה הקרוי “גמישונים” מהווה למעלה ממחצית מהאוכלוסייה בגילאי 40 ומטה בארצות הברית.
בארץ, המודל הוא ייצור של זוגלובק וקבלת 10% תמלוגים מההכנסות. מודל זה יכול להיות מיושם גם בשווקים אחרים בעולם, אך קיימים מודלים נוספים שיכולים להיות משתלמים יותר ובמקביל להשאיר שליטה טובה יותר בשוק עבור מלאנתה. אפשרויות אלו כוללות ייצור כמותג פרטי עבור מותגים מובילים אחרים, או מכירה ישירה ללקוחות הקצה. אנו מאמינים שהמודל המדויק (או שילוב המודלים) ייקבע בהתאם למיקומים שנבחר, התזמון, השחקנים המקומיים ורמת קבלת השוק.