דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

לא להשאיר אף אחד לבד: תוכנית "מעטפת" מסייעת לנפגעי 7 באוקטובר והמלחמה

אגף חברה וקהילה בתנועה הקיבוצית מוביל תכנית שמלמדת איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים | יעל רז לחייני מקיבוץ נחל עוז, מהוגות ומקימות הפרויקט: "כשהתחלנו לרקום את התוכנית היה לנו חשוב לוודא שאף אחד לא נשאר להתמודד לבד"
פרויקט ״מעטפת״. עוברים הכשרה איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים
פרויקט ״מעטפת״. עוברים הכשרה איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים

הסתיימה ההכשרה של שני המחזורים הראשונים בפרויקט המקשרים של התנועה הקיבוצית - "מעטפת". הפרויקט הוקם על ידי אגף חברה וקהילה בשיתוף עם קרן התרומות של התנועה הקיבוצית מתוך ההבנה כי מעגלי הפגיעות הרבים אחרי שבעה באוקטובר עלולים לייצר קושי לממלאי וממלאות התפקידים בקיבוצי הדרום וגבול הצפון לסייע ולהגיע לכל אחד ואחת מהקהילה ולייצר מענים מותאמים, רציפים בקשת של צרכים בריאותיים, רגשיים ובירוקרטיים.

הפרויקט הוקם כדי לתת סיוע באמצעות "מקשרים" מתנדבים שעוברים הכשרה כיצד לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים במעגלי פגיעות שונים, ביניהם למשפחות חטופים וחטופות, משפחות שכולות, השבים מהשבי, התמודדות עם פינוי ממושך ומסגרות חינוך חלופיות, נפגעי טראומה, מעגלי השכול ומשפחות בהן מורכבות.

יעל רז לחייני (נחל עוז) מהוגות ומקימות הפרויקט: "אנחנו נמצאים במציאות מורכבת ואף בלתי אפשרית כבר יותר מדי זמן. המציאות מייצרת אתגרים והתמודדויות לא מוכרות בתנאים קשים. כשהתחלנו לרקום את התוכנית היה לנו חשוב לוודא שמשפחות ואנשים לא נשארים להתמודד לבד התמודדויות חדשות ולא נוחות. כולנו תקווה שהחטופים יחזרו במהרה, שנדע להתמודד ולתמוך בשכול המרובה בקהילות ובמשפחות שבהן, שהמפונים יחזרו לבית שלו ובטוח, ואנו כאן לעזור בדרך.

"לאחר מפגשי זום בהם הוצג הפרויקט בפני עשרות המתנדבים שנרשמו, יצאנו לדרך עם שני המחזורים הראשונים. מחזור א' יועד עבור משפחות אשר נמצאות במרכז הארץ, וההדרכה התקיימה בבית התנועה ביקום. מחזור ב' יועד עבור משפחות הנמצאות בדרום הארץ, בו זכו המשתתפים לאירוח ברוחב לב של חיה ברדמן לוי ממרכז "יחדיו" בשער הנגב".

"היה מרגש וממלא לפגוש פנים מול פנים את 'מלח הארץ' של הקיבוצים", אומרת סמדר גלבוע חברת קיבוץ שדות ים, מנהלת פרויקט 'מעטפת', "אנשים שבחרו לעצור לשעה קלה את שטף החיים ולהגיע לשני מפגשי הכשרות, שיעניקו להם כלים לעזור לקהילות ויחידים מהנגב המערבי והצפון".

תמיכה אפקטיבית

את ההכשרות העבירה יעל בן נון מעמותת 'יד תמר' אשר הסבירה מהן משפחות במצבי משבר, מהם המאפיינים הרגשיים של משבר, מהן השלכות המשבר על המשפחה, מודל החוסן המשפחתי ועוד. "היה מרתק, מעצים ומלמד ונזכרנו כולנו שתהליך של צמיחה מתחיל בלמידה", ציינה יעל. בנוסף, תכנית מעטפת מלווה על ידי עו"ד חובב איתן, המתמחה במיצוי זכויות וילווה את המקשרים במקצועיות ובסבלנות אין סופית בכל ההיבטים של מיצוי הזכויות.

"כל מי שיכול ורוצה להצטרף למסע של נתינה ואחדות, בין אם זה בכדי להצטרף ולהיות מקשרים למשפחות, ובין אם נתקלתם בקושי והייתם שמחים שמישהו יעזור לרגע עם הטפסים לביטוח לאומי, להוריד רק משימה אחת מכל המשימות שהצטברו וממשיכות להיערם, ואפילו מספיק שתהיה כתף להניח עליה את הראש - אנחנו כאן", אומרת סמדר גלבוע, "עכשיו יותר מאי פעם אנחנו נדרשים לבנות את החוסן הקהילתי והתנועתי שלנו, וליצור תמיכה אפקטיבית במשפחות שחוו משבר בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר ואנחנו כאן לסלול עבורכם ועבורם".

הוספת תגובה חדשה