דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

הזהב הירוק - שיא של כל הזמנים ביבול האבוקדו

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מדווח כי השנה ירשם שיא של כל הזמנים ביבול האבוקדו בארץ שיעמוד על כ-210 אלף טון (!), כאשר עד כה יבול האבוקדו הממוצע בשנה עמד על כ-120 אלף טון - עלייה של 75%!
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל בבית אריזה של אבוקדו. צילום: ארגון מגדלי הפירות בישראל
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל בבית אריזה של אבוקדו. צילום: ארגון מגדלי הפירות בישראל

בלחסן מסביר כי העלייה הדרמטית בכמות היבול, נובעת הודות לגידול משמעותי שחל בשנים האחרונות בהיקף שטחי מטעי האבוקדו בארץ, כשבכל שנה מתווספים אלפי דונמים, ובכך שאירועי קיצון במזג האוויר שהופיעו לאורך השנה, לא פגעו, לשמחת החקלאים, במטעי האבוקדו, בשונה משנה שעברה, בה ניזוקו כ- 20 אלף טון מהיבול.

"ענף האבוקדו בארץ רושם שיא משמעותי של כל הזמנים מאז נטיעת מטעי האבוקדו הראשונים בארץ לפני כשמונים שנה. נתון מדהים זה הינו משמח מאוד ואף מרגש בעיקר בימים אלה, בהם החקלאים מתמודדים עם איום הרפורמה בחקלאות המציעה להפקיר את החקלאים והחקלאות בארץ לידי יבוא פירות וירקות מחו"ל, ענף האבוקדו מהווה הוכחה מוחשית וחזקה לערך החקלאות המתקדמת בישראל והצלחתו", אומר בלחסן ומוסיף כי, בזכות תכונותיו הבריאותיות, נמצא האבוקדו בקטגורית ה'סופר פוד', והביקוש לצריכתו עולה ועולה בעולם כולו. עובדה המעודדת חקלאים רבים לגדל אבוקדו.

רק בשנתיים האחרונות נטעו עוד כ-20,000 דונם מטעי אבוקדו, עיקרם באזור הנגב המערבי ובעוטף עזה, וכיום היקף מטעי האבוקדו עומד על כ- 140,000 דונם. כמו כן נחשב האבוקדו לפרי הייצוא המוביל בישראל. השנה יתקיים ייצוא של כ-50% מתוך יבול האבוקדו השנתי, בעיקר למערב ומזרח אירופה, וכן ליפן, אתה נחתם לפני כשנה הסכם ראשון לייצוא אבוקדו מזן האס - הפופולארי ביותר בעולם, כאשר שאר היבול (50%) מיועד לשוק המקומי. בנוסף, בימים אלה מתנהלים מגעים ראשונים, לפתיחת ייצוא האבוקדו הישראלי לאיחוד האמירויות והודו.

ראובן דור, מנהל יחסי החוץ ומחקרים סובטרופיים במו"פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, ויו"ר שולחן מגדלי האבוקדו במועצת הצמחים, אומר: "ענף האבוקדו נחשב לאיתן, בעל תמורות גבוהות לאבוקדו בשוק המקומי ובשווקים בחו"ל, שוק גידול האבוקדו העולמי הוערך בשנת 2018 ב-13.64 מיליארד דולר, ובשנת 2026 צפוי שווי השוק לצמוח ולעמוד על כ- 21.56 מיליארד דולר. מגמה זו צפויה להימשך גם בעתיד, מאחר וכיום בענף האבוקדו ההיצע עולה על הביקוש. בישראל הענף מצליח לשמור על התייעלות עקבית, בהתאם לשטחי גידול נרחבים מהרגיל, לצד איום משבר האקלים". 

עוד מציין דור כי, זה עתה הסתיים קטיף זן גליל והזן דיי והחל קטיף זן אטינגר וזן האס, הנחשבים למבוקשים ביותר בקרב הצרכן הישראלי. . "ישראלי צורך בממוצע בין 8-9 קילו אבוקדו בשנה, כאשר שיא צריכת האבוקדו הינה בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר. קטיף האבוקדו מתקיים כמעט לאורך כל השנה, עם פריסת זנים רחבה במיוחד, כאשר מתוך כ-140,000 דונם אבוקדו, 70,000 דונם ממוקמים בגרנות, מטה אשר, משגב וזבולון, כ-44,000 דונם בעמקים הצפוניים, מטה יואב, עוטף עזה ואשקלון, ו-26,000 דונם באזור ברחובות, השפלה ובחוף הכרמל".

על פי נתוני מועצת הצמחים, בחודשי שיא עונת האבוקדו (אוקטובר-דצמבר לערך) נמכר קילו אבוקדו לצרכן בישראל במחיר ממוצע של בין 6-9 שקלים בלבד, כאשר המחיר לחקלאי עבור קילו אבוקדו בעונה זו הינו בין 2-3 שקלים בלבד. המחירים משתנים בכל חודש בהתאם לסוג הזן וכמות ההיצע לאורך השנה כולה.

 

הוספת תגובה חדשה