דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

כל מה שמעניין בתנועה הקיבוצית ובקיבוצים - בניוזלטר השבועי

שורדת השבי חנה קציר הלכה לעולמה, אירועי חנוכה בכיכר החטופים ורכזים חדשים לנוער העובד והלומד - קראו
חנה קציר ז"ל
 27/12/2024
לחצו כאן לצפייה בעמוד זה בדפדפן

הלב נשבר: שורדת השבי חנה קציר הלכה לעולמה

חנה קציר, חברת קיבוץ ניר עוז נחטפה בשבעה באוקטובר ושוחררה לאחר 49 ימים | בעלה של חנה, רמי, נרצח במהלך הטבח ואלעד, בנה נחטף, ונרצח בשבי | כרמית פלטי קציר, בתה של חנה: "אמא הייתה אישה, רעיה ואם אוהבת ומסורה, שכל כולה אהבה. ליבה לא עמד בסבל הנורא"
חנה קציר, שורדת השבי, הלכה לעולמה (צילום: אלבום פרטי)

חנה קציר, חברת קיבוץ ניר עוז שנחטפה בשבעה באוקטובר ושוחררה לאחר 49 ימים בשבי ארגון הטרור חמאס, נפטרה. בעלה של חנה, רמי, נרצח במהלך הטבח. אלעד, בנה של חנה, נחטף יחד איתה בשבעה באוקטובר ונרצח בשבי. צה"ל חילץ את גופתו של אלעד ז"ל מחאן יונס.

כאשר קציר חזרה לישראל היא אובחנה על ידי הרופאים כמי שסובלת מתסמונת "הלב השבור", שנגרמת כתוצאה מלחץ נפשי מסיבי. מצבה הבריאותי של חנה התדרדר בצורה משמעותית במהלך השבי והמוות שלה, בטרם עת, הוא תמרור אזהרה עבור ממשלת ישראל לגבי מצבם של כל החטופים שעדיין נמצאים ברצועת עזה.


באנר חמ"ל משימות והתיישבות

סרן במילואים, עמית לוי (35), נפל בקרב במרכז רצועת עזה

לוי, מקיבוץ שומריה, פיקד על צוות גדס"ר 6551, בחטיבת עוצבת חצי האש | הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים | מזכ"ל התנועה הקיבוצית: "דמותו של עמית תמשיך להוות השראה לדורות הבאים, וזכרו יישאר חקוק בלבנו לנצח" | מפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' נהרגו 822 חיילי צה"ל
סרן עמית לוי ז"ל (צילום: דובר צה"ל)
סרן עמית לוי ז"ל (צילום: דובר צה"ל)

סרן במילואים, עמית לוי (35), מקיבוץ שומריה, נפל בקרב מסדרון נצרים, במרכז רצועת עזה. לוי, מפקד צוות בגדס"ר 6551, בחטיבת עוצבת חצי האש (551) הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים. הלוויתו התקיימה ביום חמישי, 26 בדצמבר, בהר הרצל.

"קיבלתי בכאב גדול את הידיעה על מותו של סרן עמית לוי", אמר מזכ"ל התנועה הקיבוצית ליאור שמחה, "לוי נפל בקרב הוביל את פקודיו במסירות ובאומץ לב, ונפילתו מותירה חלל ענק בלב המשפחה והחברים מהקיבוץ.

"אני שולח את תנחומי למשפחת לוי, לחבריו לנשק ולקיבוץ שומריה כולו. דמותו של עמית תמשיך להוות השראה לדורות הבאים, וזכרו יישאר חקוק בלבנו לנצח".

מפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' נהרגו 822 חיילי צה"ל.


באנר מרלוג התנועה הקיבוצית

גמלאי שנת השירות שמנהלים את מערך ההתנדבויות בקיבוצים

התנועה הקיבוצית מגייסת בימים אלה גש"שים - גמלאי שנת שירות, ומרחיבה את תוכנית "חיבוק עוטף" בשביל לסייע לחברי הקיבוצים בצפון הארץ ובנגב המערבי להתאקלם מחדש בבתיהם | קבוצה של גששים הגיעה השבוע לקיבוץ 'סופה' בנגב המערבי, כדי לעבור הכשרה לניהול ההתנדבות בקיבוצים
גמלאי שנת השירות בסיור בקיבוץ 'סופה' (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)
גמלאי שנת השירות בסיור בקיבוץ 'סופה' (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

התנועה הקיבוצית מגייסת בימים אלה גש"שים - גמלאי שנת שירות, ומרחיבה את תוכנית "חיבוק עוטף" בשביל לסייע לחברי הקיבוצים בצפון הארץ ובנגב המערבי להתאקלם מחדש בבתיהם.

קבוצה של גששים הגיעה השבוע לקיבוץ 'סופה' בנגב המערבי, כדי לעבור הכשרה לניהול ההתנדבות בקיבוצים. הגששים עוברים להתגורר בקיבוצים בצפון ובנגב, למשך מספר חודשים, ויעסקו בתכלול מערך ההתנדבות בקיבוצים.

רוצים להצטרף ולקת חלק במיזם? פרטים נוספים בכתבה.


באנר משקארד

לראשונה: שני רכזים יובילו יחד את הנוער העובד והלומד

אופיר חלבה (40) מקיבוץ רביד, וניצן רוזנוקס-זיו (39) מראשל"צ, נכנסו החודש לריכוז משותף של תנועת הנוער המציינת 100 שנים להיווסדה | רוזנוקס-זיו: "יש לנו תפקיד ייחודי כתנועת נוער שפועלת בקיבוץ, במושב ובעיר, עם בני נוער יהודים, ערבים ודרוזים, לכולם סמל וייעוד משותף" | חלבה: "נפעמנו מגבורת הקהילה הקיבוצית ואנשיה, ומעוצמתן של הקהילות שעברו את הנורא מכל, צריך לחנך על כך את הנוער"
אופיר חלבה וניצן רוזנוקס-זיו, רכזים חדשים לתנועת הנוער העובד והלומד (צילום: הנוע"ל)
אופיר חלבה וניצן רוזנוקס-זיו, רכזים חדשים לתנועת הנוער העובד והלומד (צילום: הנוע"ל)

אופיר חלבה (40) וניצן רוזנווקס (39) הם הרכזים החדשים של תנועת הנוער העובד והלומד. לראשונה, תנועת הנוער שמציינת השנה 100 שנים להיווסדה, מרוכזת במודל של שני רכזים יחד. "האמת שאנחנו מתרגשים ומצפים לעבוד יחד", אומרים אופיר וניצן בראיון ראשון לאתר התנועה הקיבוצית, "המטרה היא באמת להעצים את התנועה ולחדש כוחות בהובלתה, כדי להתמודד עם האתגרים העצומים שעומדים לפתחנו".

חלבה חי כיום בקיבוץ רביד ורוזנווקס בקיבוץ המחנכים העירוני בראשון לציון. שניהם נולדו בהוד השרון והתחנכו בקן רמתיים של הנוער העובד והלומד, משם יצאו לשנת שירות והתגייסו למסלול הנח"ל. "אנחנו חברים טובים הרבה שנים", הם אומרים.

"יש לנו תפקיד ייחודי כתנועת נוער שפועלת בקיבוץ, במושב ובעיר, יחד עם נערות ונערים יהודים, ערבים ודרוזים", אומרת רוזנווקס, "והכול סביב ערכים משותפים, סמלים משותפים וייעוד משותף. לא קל להחזיק את כל המגוון הזה בתנועה אחת, ואנחנו רואים עד כמה קשה לחברה הישראלית ליישב את סכסוכיה הפנימיים ולהחזיק את המתחים, אבל אין לנו ברירה, אין לנו את הפריווולגיה לוותר על המרחב הישראלי המשותף".

חלבה מחזק את דבריה: "תנועת נוער אחת שפועלת עם כל הקבוצות בחברה הישראלית זה לא מותרות, אנחנו רואים את זה כדבר חיוני. האחריות שלנו היא לחנך את הנוער הישראלי למסר הזה ולהבנה הזאת, שאי אפשר לוותר על המשותף, ולתת לנוער ולחברה הישראלית כלים לחיות יחד".


באנר ביטוח חקלאי

מאהל החטופים, הדלקת נרות בכיכר וטורניר כדורשת: אירועי חנוכה בתנועה הקיבוצית

התנועה מובילה מגוון אירועים בחג | ביום שני ייערך כינוס גדול בהובלת התנועה הקיבוצית והקיבוץ הדתי, יחד עם מטה המשפחות, בכיכר החטופים { הציבור מוזמן
אירועי חנוכה תשפ"ה

התנועה הקיבוצית יוזמת מגוון אירועים בחג החנוכה.

ברביעי התקיימה פעילות עם קהילת ניר יצחק באוהל התנועה בכיכר החטופים. בחמישי פעילות עם קהילות כפר מסריק וקיבוץ עין המפרץ בכיכר החטופים.

בשישי יתקיים טורניר הכדורשת ה-1 בשער הנגב, ובשבת טורניר הכדורשת 2, בשער הנגב.

ביום שני ייערך כינוס בכיכר החטופים בהובלת התנועה הקיבוצית ותנועת הקיבוץ הדתי יחד עם מטה משפחות החטופים.

בשלישי, מעגלי שיח בכיכר עם משפחות החטופים ופעילות בהובלת בארות יצחק.

לכל הפעילויות - כנסו לכתבה.


באנר ביטוח חקלאי 2

לא להשאיר אף אחד לבד: תוכנית "מעטפת" מסייעת לנפגעי 7 באוקטובר והמלחמה

אגף חברה וקהילה בתנועה הקיבוצית מוביל תכנית שמלמדת איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים | יעל רז לחייני מקיבוץ נחל עוז, מהוגות ומקימות הפרויקט: "כשהתחלנו לרקום את התוכנית היה לנו חשוב לוודא שאף אחד לא נשאר להתמודד לבד"
פרויקט ״מעטפת״. עוברים הכשרה איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים
פרויקט ״מעטפת״. עוברים הכשרה איך לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים, במעגלי פגיעות שונים

הסתיימה ההכשרה של שני המחזורים הראשונים בפרויקט המקשרים של התנועה הקיבוצית - "מעטפת". הפרויקט הוקם על ידי אגף חברה וקהילה בשיתוף עם קרן התרומות של התנועה הקיבוצית מתוך ההבנה כי מעגלי הפגיעות הרבים אחרי שבעה באוקטובר עלולים לייצר קושי לממלאי וממלאות התפקידים בקיבוצי הדרום וגבול הצפון לסייע ולהגיע לכל אחד ואחת מהקהילה ולייצר מענים מותאמים, רציפים בקשת של צרכים בריאותיים, רגשיים ובירוקרטיים.

הפרויקט הוקם כדי לתת סיוע באמצעות "מקשרים" מתנדבים שעוברים הכשרה כיצד לתמוך במשפחות ובאנשים בקיבוצים במעגלי פגיעות שונים, ביניהם למשפחות חטופים וחטופות, משפחות שכולות, השבים מהשבי, התמודדות עם פינוי ממושך ומסגרות חינוך חלופיות, נפגעי טראומה, מעגלי השכול ומשפחות בהן מורכבות.

יעל רז לחייני (נחל עוז) מהוגות ומקימות הפרויקט: "אנחנו נמצאים במציאות מורכבת ואף בלתי אפשרית כבר יותר מדי זמן. המציאות מייצרת אתגרים והתמודדויות לא מוכרות בתנאים קשים. כשהתחלנו לרקום את התוכנית היה לנו חשוב לוודא שמשפחות ואנשים לא נשארים להתמודד לבד התמודדויות חדשות ולא נוחות. כולנו תקווה שהחטופים יחזרו במהרה, שנדע להתמודד ולתמוך בשכול המרובה בקהילות ובמשפחות שבהן, שהמפונים יחזרו לבית שלו ובטוח, ואנו כאן לעזור בדרך.


פייסבוק התנועה
 
 
 
 
יש לכם סיפור מעניין? רוצים לספר על המתרחש בקיבוצכם? להתלונן? לייעץ? לשבח?! כתבו לנו.
 
2ab06947-5784-40e5-b5f5-5e70f4a846db.jpg
color-facebook-48.png
color-link-48.png
 

הוספת תגובה חדשה