דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

כל מה שמעניין בתנועה הקיבוצית ובקיבוצים - בניוזלטר השבועי

חברי ניר עוז הכריעו בעד הקמת הקיבוץ מחדש בהצהרה מרגשת ומעוררת השראה. 1600 מתעניינים כבר נרשמו לקראת כנס חידוש ההתיישבות הקיבוצית בנגב המערבי. הקיבוץ הנודד חזר לנגב המערבי. מילוי מצברים למנהלי חינוך מהגליל העליון והעוטף וממשיכים לפתח את תחום האנרגיה בקיבוצים. כל זאת ועוד בניוזלטר השבועי של התנועה הקיבוצית
ניר עוז
 16/11/2024
לחצו כאן לצפייה בעמוד זה בדפדפן

חברי ניר עוז הכריעו ברוב קולות:
להקים מחדש את הקיבוץ

הקיבוץ שאימץ את סיסמתו של מאיר יערי שמלווה אותו מיום הקמתו "לא עייפֵי דרך כי אם מפלסי נתיב", וספג בשבעה באוקטובר מכה קשה כאשר כרבע מחבריו נרצחו או נחטפו ומרבית בתיו נשרפו, פרסם השבוע הודעה מרגשת על החלטת חבריו להקימו מחדש. "קוראים לממשלת ישראל להשיב מיד את כל החטופים לגבולם, להעמיד את שיקום ניר עוז בראש סדר העדיפויות הלאומי ולתמוך גם באלו שלא יחזרו לגור בקיבוץ"
"נפלס יחד בעוז דרך לחיים, דרך לשגשוג, דרך לתקווה". מגדל המים בניר עוז
"נפלס יחד בעוז דרך לחיים, דרך לשגשוג, דרך לתקווה". מגדל המים בניר עוז

יותר משנה לאחר האסון הנורא שעברו, וכחלק מתהליך השיקום, הצביעו ביום שני חברי וחברות ניר עוז על נושא החזרה לקיבוץ ובנייתו מחדש. ברוב קולות, הכריעו חברי הקיבוץ להקים אותו מחדש מתוך זיכרון וכבוד לעבר ועם מבט אמיץ קדימה לעתיד. בהצהרה שפרסם הקיבוץ נכתב "בשבעה באוקטובר חוותה קהילת ניר עוז פוגרום וטבח המוני, שבוצעו באכזריות בלתי נתפסת - הושארנו לבד להילחם בגבורה על חיינו. ההפקרה והגבורה לא הסתיימו מאז - 29 חברינו ואהובינו עדיין חטופים בידי האויב האכזר. מתוך הכאב הבלתי נתפס על שעברנו ועודנו עוברים, ותוך קריאה לממשלה להשיב מיד את כל החטופים כתנאי הכרחי ובסיסי לתקומתנו, ברור לנו כי הניצחון האמיתי והיחידי לצד השבת יקירינו הוא הקמתו של קיבוץ ניר עוז מחדש – חזק יותר, מיטבי יותר וגדול יותר. 

בבניית הקיבוץ מחדש ייבחנו חוסנה ויכולת תקומתה של מדינת ישראל. על כן, על הממשלה להבטיח בנייה מלאה ומיטבית של הקיבוץ, תוך גילוי נדיבות, רוחב לב, ורצון כן ואמיתי להביא לתקומת ניר עוז. לצד ההקמה מחדש, חובתנו לשמר את הזיכרון והמורשת, ולהנציח את סיפורי הגבורה בקיבוץ למען הבטחת זיכרון המקום ואנשיו לדורי דורות. מלאכה זו, רוויית דם ועצב אך גם חיים ותקומה, תיעשה בתיאום עם כלל הקהילה, תוך גילוי רגישות מרבית לנרצחים ולשורדים, ודרך גיבוש הסכמות רחבות על האופן שבו תבוצע".

ההצהרה מתייחסת גם לתושבי הקיבוץ שיבחרו שלא לשוב אליו: "לצד הגבורה שגילו כל תושבי ניר עוז בעת הטבח, יהיו מי שלא יוכלו וירצו לשוב ולהתגורר בניר עוז בצל הטראומה והאובדנים האישיים שחוו. אנשים אלו הם בשר מבשרנו, ומהווים חלק מהותי מהקהילה. אנו תובעים מהמדינה לקדם פתרונות עבור מי שלא יוכל לשוב, בד בבד וכחלק בלתי נפרד מתהליך הקמת הקיבוץ והקהילה מחדש.  דלתנו תישאר פתוחה עבורם לשוב לניר עוז בעתיד אם רק יוכלו לעשות זאת". 

בסיום ההצהרה העוצמתית והמרגשת נכתב: "אנחנו מחויבים למאבק לשחרור חברינו, יחד עם החובה לשוב הביתה ולהתחיל מחדש. 'לא עייפי דרך כי אם מפלסי נתיב'. נפלס יחד בעוז דרך לחיים, דרך לשגשוג, דרך לתקווה".


באנר כנס התיישבות

1600 מתעניינים כבר נרשמו לקראת כנס חידוש ההתיישבות הקיבוצית בנגב המערבי

"עכשיו זמן קיבוץ" הוא שמו של כנס חידוש וחיזוק ההתיישבות הקיבוצית בנגב המערבי לאחר ה-7 באוקטובר, שייערך ביום שישי ה-29.11.24 במרכז הכנסים EXPO בתל אביב. בכנס, אותו מארגנת התנועה הקיבוצית יחד עם קיבוצי הנגב המערבי, יוצגו מגוון האפשרויות של מעבר ישראלים וישראליות לקיבוצים אלו, כחלק מתהליך השיקום והחזרה לאזור - יותר משנה לאחר השבת השחורה ופינוי היישובים לאורך הגבול עם עזה. כנס התיישבות ייעודי לקיבוצי הצפון צפוי להתקיים בחודש ינואר
הזמנה לכנס מתעניינים בהצטרפות לקיבוצים שייערך בתל אביב ב-29.11
הזמנה. תהליך שייעשה ברגישות ובהתאם ליכולות וצרכי הקיבוצים

התנועה הקיבוצית מחדשת את ההתיישבות הקיבוצית בנגב המערבי, כנס מתעניינים בהצטרפות לקיבוצים באזור ייערך בתל אביב ב-29.11 ובו יוצגו מגוון אפשרויות של מעבר לקיבוצים, שחלקם כבר חזרו הביתה אחרי פינויים מאז אותה שבת שחורה. חמ"ל המשימות וההתיישבות של התנועה הקיבוצית מוביל את תהליך ההתיישבות מחדש.

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, מסביר: "בחודשים האחרונים אנחנו מזהים ביקוש והתעניינות להצטרף לקיבוצים. יש סחף ואמונה מחודשת ברעיון הקיבוץ ההתיישבותי. כתנועה מיישבת אנו רואים חשיבות ביצירת תנאים וכלים בחזרה הביתה, וחיזוק והגדלת הקיבוצים בנגב המערבי ובגליל. שמחה הוסיף, "אני רואה בצעירי הקיבוץ קבוצה מרכזית שנכון שתבחר לבוא לחזק את קיבוצי הנגב המערבי בשנים הקרובות. נכון יהיה שכקיבוצים נאפשר למשפחות צעירות לעבור לשנתיים דרומה על מנת לממש את המשימה הלאומית החשובה הזו של חידוש ההתיישבות בנגב המערבי".

אדם לטרולו ואלעד אורמיאן, מארגני כנס ההתיישבות הראשון של הקיבוצים, מסבירים כי הזמנת הציבור הרחב נעשתה אחרי סבב שיחות בקיבוצים, הבנת ואמידה של הצרכים בקיבוצים וכמובן הסכמת הקיבוץ על כניסה לתהליך בינוי קהילתי וצמיחה. "תהליך החזרה של חלק מהקיבוצים והתושבים הביתה, וחידוש ההתיישבות וההצטרפות ליישובי הנגב המערבי ייעשה בצורה רגישה, מדודה, בשיתוף פעולה עם הקיבוצים ובהתאם לקצב, הצרכים והיכולות לקלוט תושבים חדשים", הם מבטיחים. "לצורך הצלחת המהלך יצרנו ממשקי עבודה בין אגפי התנועה הקיבוצית, מסלולי דיור, הקמנו מרכז מידע לקליטת המתעניינים, ויצרנו שיתופי פעולה עם המוסדות הלאומיים, ועם התארגנויות מקומיות בנגב המערבי, לטובת איגום כוחות עבור הקיבוצים באזור".


באנר חמ"ל משימות והתיישבות

היי דרומה:
צעירי "הקיבוץ הנודד" חוזרים לנגב המערבי

אחרי מספר חודשים של עזרה לחקלאות בקיבוצים בצפון, חוזרים חברי "הקיבוץ הנודד" לסייע לקיבוצי הנגב המערבי: מוזמנים להצטרף אליהם לעבודה ולחוויות הקבוצתיות והאישיות
חברי וחברות הקיבוץ הנודד קוטפים מנגו במטעים בצפון
חברי הקיבוץ הנודד. עוזרים איפה שצריך אותם

מאות צעירים וצעירות הצטרפו בשנה האחרונה ליוזמת "הקיבוץ הנודד", שמובילה התנועה הקיבוצית מאז חודש ינואר. היוזמה נולדה מהצורך של קיבוצים שפונו אחרי ה-7 באוקטובר ונותרו עם מעט מדי ידיים עובדים, להמשיך את העבודה השוטפת בענפי החקלאות, בכדי שלא תרד לטמיון ההשקעה הרבה שנעשתה לפני כן. התנועה נרתמה לעזור להם להצליח בכך. בשלב הראשון השתלבו הצעירים והצעירות שנרתמו בקהילות בנגב המערבי. הם עבדו בחקלאות ובעבודות נוספות, חיו ביחד כקהילה קטנה, ונהנו ממגורים בקיבוץ המארח. אחת לכמה שבועות התחלפה קבוצה ובאה קבוצה חדשה. לפני כחמישה חודשים נדד הגרעין לצפון, לסייע גם לקיבוצי ומושבי חבל הארץ זה, המטווח מלבנון. הם סייעו בעבודות חקלאות בקיבוצים, גרו ביחד והשתלבו בהווי הגלילי.

כעת חוזרים החברים והחברות לדרום, אל קיבוץ מפלסים, שהיה תחנתם הראשונה בנגב המערבי, והם מזמינים אתכם להצטרף אליהם. אז אם אתם ואתן מחפשים ומחפשות משהו עם שליחות וחשוב לכם ולכן לתמוך בשיקום הנגב המערבי, תוך כדי השתלבות בקהילה צעירה ותוססת, או מעוניינים פשוט לחיות, לעבוד ולהרוויח כסף יחד עם צעירים וצעירות כמוכם וכמותכן ולעשות מעשה משמעותי – אתם מוזמנים ומוזמנות להצטרף לכמה שבועות ל"קיבוץ הנודד".

כל הפרטים מחכים לכם באתר האינטרנט: לחצו כאן


באנר ביטוח חקלאי

לתת לראש לנוח מהפיצוצים,
לתת ללב לנוח מהלחצים

בשבוע שעבר התקיימה במצוקי דרגות סדנה בת יומיים בשיתוף והובלה של עמותת "משיב הרוח", שנועדה ל"מילוי מצברים" עבור מנהלות ומנהלי חינוך (גיל רך וחינוך חברתי) מקיבוצי המועצות האזוריות הגליל העליון, חוף אשקלון ואשכול. לאחר יותר משנה של מלחמה שסופה לא נראה באופק, בחרו 24 מנהלות ומנהלים רגע לעצור, להתבונן ולקחת נשימה
נרגעים וממלאים מצברים בנוף של ים המלח. מנהלי ומנהלות החינוך מהצפון ומהדרום במצוקי דרגות
נרגעים וממלאים מצברים בנוף של ים המלח. מנהלי ומנהלות החינוך מהצפון ומהדרום במצוקי דרגות

כבר יותר משנה שמנהלות ומנהלי החינוך נמצאים בלב העשייה הקהילתית בקיבוצי הצפון והנגב הצפוני והמערבי. הם קמים בכל יום עם משימה לקיים פעילות חינוכית וחברתית עבור הילדים, שתאפשר להם להיפגש ולהיות ביחד ככל שניתן, ולקיים סוג של שגרה על מנת שההורים יוכלו לעבוד, לנשום ולראות את ילדיהם ממשיכים לצמוח יחד עם חבריהם. זוהי משימה שבימי שגרה איננה פשוטה, ובימי מלחמה הפכה לעיתים לכמעט בלתי אפשרית, תוך כדי מצב חירום ועם מדריכות ומדריכים מגוייסים, צוותי חינוך שפונו אף הם, בני ובנות זוג שלא בבית ובמציאות של חוסר וודאות גדולה.

ביום ראשון שעבר בבוקר הם הגיעו למצוקי דרגות, ובמהלך יומיים של סדנה למילוי מצבריהם הם ישבו ודיברו, קיימו מדיטציה משותפת, הליכת בוקר במדבר, פתחו את הלב וקיבלו רגעים של חסד בהם הקשיבו להם ותמכו גם בהם. הם זכו אפילו ל"מיני סופה", כמעט שעה של גשם שוטף באמצע המדבר שבסופו יצאה השמש וקשת יפה נמתחה מעל לים המלח.

סינטיה כהן, מנהלת מחלקת הגן הקיבוצי באגף חינוך של התנועה הקיבוצית שיזמה והובילה את הסדנה, סיכמה בהתרגשות: "בבוקר היום הראשון חיכיתי להם בהתרגשות גדולה, בעיקר כי ידעתי שהם הולכים לעבור יומיים משמעותיים, בהם יזכו לעצור מהעשייה הבלתי נגמרת ויוכלו רגע להתבונן על כל מה שעברו, בחרו לעשות, זכו להשפיע עליו וגם זכו לקבל. אני בטוחה שהסדנה הייתה מעבר להזדמנות "למלא מצברים", אלו היו יומיים שיילכו איתם עוד זמן רב. אני מודה לקיבוצים שאפשרו למנהלי ומנהלות החינוך שלהם לצאת להפסקה קצרה מהמערכת (למרות שבהפסקות ובין לבין הם עבדו, סייעו לצוותים לפתור בעיות ואף קיימו זום בערב). חשוב לזכור לעצור מדי פעם ולראות את אנשי החינוך, לבדוק מה שלומם ולדאוג שיוכלו להמשיך לעשות עבודה משמעותית עבור הקהילות שלנו".


באנר משקארד

יש חשמל באוויר

הפעילות וההתמקצעות בתחום האנרגיה בקיבוצים נמשכת באופן נמרץ, והשבוע התקיים כנס אגרו-וולטאי (שילוב של סולארי וגידול צמחי באותו תא שטח) ראשון מסוגו בהובלה משותפת של תנועות ההתיישבות, בו לקחו חלק מאות משתתפים מהקיבוצים והמושבים. בנוסף נפתח קורס למנהלי אנרגיה במשקי הדרום ולקיבוצי הגליל העליון
יש אנרגיה באוויר. כנס בנושא אגרו-וולטאי. צילום: לס הפקות
יש אנרגיה באוויר. כנס בנושא אגרו-וולטאי. צילום: לס הפקות

אגף כלכלה בתנועה הקיבוצית ממשיך להרחיב את פעילותו בתחום האנרגיה בקיבוצים, וביום שני השבוע התקיים כנס גדול בשיתוף תנועת המושבים ואיגוד חברות אנרגיה ירוקה לישראל בנושא גרו-וולטאי. בכנס השתתפו כ-600 משתתפים ומשתתפות, ונסקרו בו השינויים וההתפתחויות בתחום ההולך ומתעצם. בני רגיל, רכז תחום האנרגיה בתנועה הקיבוצית, מסביר כי "קיבוצים רבים נמצאים בשלבי בחינה והתקשרות עם חברות יזמות סולארית להקים בשטחם פרויקטים אגרו-וולטאים בשילוב מטעים, כרמים או גד"ש. המדינה רואה בתחום האגרו-וולטאי אפיק מרכזי לפיתוח תחום האנרגיה בישראל אך נשארו אתגרים רבים, ובראשם - מציאת נקודות האיזון לחשיפה לשמש עבור הפאנלים והגידולים השונים. אתגר זה מונח במידה רבה לפתחנו - הקיבוצים, החקלאים והעוסקים בתחום האנרגיה ואנו שמחים לראות שגם הקיבוצים עוסקים באתגר. פיתוח השילובים המתאימים של פאנל וצמח אצלנו בישראל יכול להביא גם בשורה לעולם כפי שישראל מביאה לעולם בשורות וחידושים בתחום המים".

באגף כלכלה מדווחים כי בנוסף גם נסגר השבוע קורס מנהלי אנרגיה בקיבוץ במשקי הדרום, ובמקביל נפתח קורס מנהלי אנרגיה במשקי הגליל העליון. למרות המלחמה הגיעו משתתפים רבים מהקיבוצים, העניין בתחום אדיר וההתפתחויות רבות ותדירות. הצפי של המדינה הוא להמשך צמיחה ממושכת של ייצור סולארי ובמידה רבה הצמיחה תעשה אצלנו בקיבוצים ובדרכים חדשות כדוגמת אגרו-וולטאי, גידור סולארי ואגירת אנרגיה. ענף האנרגיה הולך ותופס מקום משמעותי יותר בין ענפי הקיבוץ, ובעוד שהוא מצריך מעט מאוד כח אדם, הוא כן מצריך משאבי ניהול ייחודיים ומתעדכנים באופן תדיר. התנועה הקיבוצית עוסקת בתמיכה לקיבוצים באופן נמרץ, בעיקר בשנה האחרונה מאז פתיחת תפקיד רכז תחום אנרגיה באגף כלכלה. 

לשאלות ומידע בנושא ניתן לפנות לבני רגיל: benny.r@tkz.co.il | 050-6233017


פייסבוק התנועה

תמונת השבוע: נירים בדרך הביתה

ילדי נירים מבקרים בבית. החזרה מתקרבת. צילום: הדס גרימברג קרלינסקי
ילדי נירים מבקרים בבית. החזרה מתקרבת. צילום: הדס גרימברג קרלינסקי

קיבוץ נירים שמרבית תושביו מפונים מביתם מאז השבת השחורה של השבעה באוקטובר ומתגוררים בבאר שבע, מצוי בהכנות נמרצות לקראת החזרה הביתה. כחלק מכך מגיעים הנערים וילדי המרכזונים לביקורים בקיבוץ ומקיימים פעילות, ואף צפויים לקיים את הפעילות החינוכית בחופש חנוכה במלואה בנירים. וכך כתבה הדס גרימברג קרלינסקי, מנהלת החינוך החברתי: "יש רגעים שנגמרות המילים והדמעות זולגות - בדרך הביתה, לנירים. כמה התגעגענו. מרכזונים בפעילות בבתי הילדים, ותודה למיכל רהב והצוות האדיר שאיתה!".

כולנו לא יכולים שלא להתרגש ביחד איתם!


באנר כנס התיישבות

כן, הן יכולות! (וגם צריכות)

30 משתתפות בפתיחת קורס ראשון מסוגו לקריאה וניהול של דוחות פיננסיים והעשרה במונחים כלכליים עבור מנהלות בקיבוצים
"לשנות תמונה של תת-ייצוג נשי בניהול פיננסי". משתתפות הקורס
"לשנות תמונה של תת-ייצוג נשי בניהול פיננסי". משתתפות הקורס

תחת כנפי היחידה לקידום שוויון מגדרי בתנועה, פועלת לאחרונה קבוצה של יושבות ראש (יו"ריות) קיבוצים, שמטרתה המרכזית הינה קידום נשים לעמדות השפעה בקיבוצים ובכלל. "אחד התוצרים של העבודה המשותפת עם קבוצת יושבות הראש, הוא קורס ניהול דוחות פיננסים, שנועד להעשיר את הכישורים המקצועיים של המשתתפות בתחום זה באמצעות רכישת כלים וידע שיאפשרו להן להתמקם בעמדות השפעה בעולם המקצועי ממנו הן באות, בתחומי ניהול שונים בקיבוץ", אומרת הילית בן צבי מנהלת היחידה לקידום שוויון מגדרי. 

הקורס נפתח בשבוע שעבר עם כ-30 משתתפות מקיבוצים שונים, מאילות בדרום ועד הגושרים בצפון, ומציע שדרוג של הידע במונחים פיננסים, בקריאת דוחות פיננסיים, ובנושאים כלכליים ופיננסיים נוספים. הקורס מורכב מהרצאות המשלבות תאוריה ופרקטיקה, תוך התבססות על דוחות כספיים אמיתיים התואמים לסביבה העסקית של המשתתפות. 

 "במרחב הכפרי, ובישראל בכלל, אנו עדים ועדות לייצוג חסר של נשים בתפקידי ניהול פיננסי. את התמונה הזו אנחנו, בתנועה הקיבוצית רוצות ורוצים לשנות, ולכן יצרנו תכניות הכשרה מגוונות שזוהי אחת מהן", מוסיפה בן צבי, ומציינת כי "שילוב נשים בעמדות מפתח כלכליות מביא לתועלת משמעותית באיזון החלטות, ראיה רחבה ויצירתית, הבנה של כלל החברים והחברות בקיבוץ ובנוסף, שיפור בביצועים העסקיים. כל זאת מגובה במחקרים".


באנר חמ"ל משימות והתיישבות

חינוך מקצועי

בשנת הלימודים החדשה פתחו באגף חינוך של התנועה שלושה פורומים חדשים עבור מערכות הגיל הרך: פורום מנהלות חדשות במערכות הקיבוציות, פורום עבור מנהלות בתי התינוקות ופורום משותף למובילות פעוטונים וגנונים
לוגו אגף חינוך עם סרט צהוב

הפורום למנהלות חדשות נועד כדי ללמוד יחד על מערכת החינוך הקיבוצית, אתגרי הניהול, המבנה הארגוני של המערכת וניהול יחסי העבודה עם השותפים בקהילה ומחוץ לקהילה, ניהול התקציב ובניית תכנית העבודה של המערכת. הפורום מתקיים אחת לחודש בזום ומשתתפות בו מנהלות מחבל אילות ועד עמק הירדן. סינטיה כהן, מנהלת "הגן הקיבוצי" באגף חינוך התנועתי שמובילה את הפורום, אומרת כי "בשנת הלימודים הנוכחית, לאחר שנה מאתגרת כל כך בה נכנסו מנהלות חדשות רבות לנהל את המערכות, ראינו לנכון לקיים מפגש למידה חודשי בו המנהלות יוכלו ללמוד על התפקיד, להיוועץ בעמיתות שלהן ובנוסף לקבל מעטפת נוספת של ליווי".

הפורום עבור מנהלות בתי התינוקות והפורום המשותף למובילות פעוטונים וגנונים מתקיימים אחת לחודש בזום, על מנת לאפשר למובילות מכלל הקיבוצים להשתתף בו, והוא כולל חלק של למידה וחלק של היוועצות. נוגה צדוק, יועצת במערך ההדרכה של אגף חינוך, מובילה את פורום מובילות בתי התינוקות, ואורנית יחזקאל, גם היא יועצת במערך ההדרכה, מובילה את שתי הקבוצות של הפורום למובילות שנת חיים שנייה ושלישית. מטרת הפורומים היא למידה של ידע התפתחותי עדכני וכלי עבודה יעילים, וחיבור הידע והתיאוריה לשטח ולאתגריו. בפורומים מושם דגש על עבודה בתוך מערכת חינוכית קיבוצית, המתאפיינת בחיבור לקהילה ובמעגלי ההשתייכות של הילד.


באנר משקארד

למרלו״ג החברתי של התנועה הקיבוצית יש כתובת חדשה (רק באופן מקוון)

בימים האחרונים הושק אתר אינטרנט חדש למרכז הלוגיסטי החברתי של התנועה הקיבוצית שהוקם לאחר ה-7.10 לטובת שיקום וחיזוק הקהילות המפונות וכל אלו שנפגעו כתוצאה ממאורעות השבת השחורה ולצרכי תמיכה ועשייה חברתית של התנועה הקיבוצית
המרלו"ג החברתי של התנועה הקיבוצית: מעכשיו יש גם כתובת מקוונת
המרלו"ג החברתי של התנועה הקיבוצית: מעכשיו יש גם כתובת מקוונת

המרכז הלוגיסטי של התנועה הקיבוצית הוקם כשבוע וחצי לאחר השבעה באוקטובר, בבית אריזה לאבוקדו שנתרם על ידי משקי 'גרנות' ובסיוע של קרן חבצלת ואיגוד התעשייה הקיבוצית. תוך זמן קצר לאחר הקצאת המקום, הותקנו בו מדפים, הוטמעה מערכת מחשוב ובקרת מלאי והחלו להגיע תרומות של ציוד מהארץ ומחו"ל בשווי של עשרות מיליוני ש"ח. המרלו"ג נותן מענה לצרכים המשתנים של הקהילות המפונות מעוטף ישראל (עוטף עזה וגבול הצפון) מכל המגזרים השונים בחברה הישראלית. עד כה תמך המרלו"ג בכ-200 קהילות שונות ובכרבע מיליון איש מקרב קהילות אלה.המרכז דוגל בחיבורים ושותפויות בין פרטים וחברות ומהווה מקום מפגש בין אנשים לפעילויות התנדבות מגוונות ברחבי ישראל. מדי יום מגיעים אליו כ-20 מתנדבים מחברות, ארגונים, מכינות וקיבוצים. הקמת המרלו"ג התאפשרה הודות לשיתוף הפעולה עם משקי גרנות, אירגון חבצלת ואיגוד התעשייה הקיבוצית.

באתר האינטרנט החדש שנבנה ניתן למצוא בנוסף למידע כללי גם אפשרויות לגיוס מתנדבים למגוון פעילויות, כגון: סדנאות נגרות של ריהוט חוץ, שמיכות כובד שמשמשות נפגעי ונפגעות טראומה מהשבעה באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל'. בנוסף, המרלו"ג ממשיך לספק ציוד למסגרות חינוך, למשפחות המפונות, לכיתות כוננות וכיבוי אש ועוד.
מוזמנים ומוזמנות לבקר באתר החדש: https://www.marlog-tkz.org/

בחודש שעבר התארחה שיר גורן, יזמית ומייסדת המרלו"ג החברתי ומנהלת מחלקת מעורבות בחברה של התנועה הקיבוצית, בתכנית 'פותחים יום' ברשת 13, בהנחיית אלעד זוהר וירדן הראל, וסיפרה על הקמת המרלו"ג ופעילותו בשנה האחרונה.
לצפייה בראיון: לחצו כאן


באנר ביטוח חקלאי 2

גם השנה מדליקים נרות חנוכה
לאורו ולזכרו של אופיר ליבשטיין

מיזם הנרות ״לאורו של אופיר ליבשטיין ז"ל״ הופך למסורת. גם השנה ״האור ינצח על פני החושך״, כפי שהוא היה נוהג לומר
מארז הנרות לזכרו של אופיר ליבשטיין

אופיר ליבשטיין ז"ל, שהיה ראש המועצה האזורית שער הנגב, נפל בשבעה באוקטובר בשעה שיצא להגן יחד עם כיתת הכוננות על קיבוצו כפר עזה מפלישת מחבלי החמאס. אופיר הקדיש את חייו למען החברה הישראלית והעם היהודי בתפוצות. הוא יזם פרויקטים רבים, במהלך חייו ובראשם פסטיבל "דרום אדום", שימש כמנכ״ל התאחדות התעשייה הקיבוצית, דירקטור בקק״ל ישראל. במקביל להיותו ראש מועצה, היה אופיר גם יו״ר תנועת "הבונים דרור" עד יום מותו. אך לפני כל אלו, אופיר היה איש משפחה, בעלה של ורד ואביהם של אביב, עידן, אורי וניצן ז״ל, שנרצח גם הוא באותה שבת שחורה.

אופיר חש נאמנות גדולה לעולם היהודי בתפוצות ושאף לחבר קהילות יהודיות לישראל על בסיס ערכי היהדות, חוסן קהילתי וטיפוח מנהיגות. חזון זה בא לידי ביטוי בתוכנית "נטעים", שהיה בין מייסדיה. לקראת חג החנוכה שלאחר הטבח הנורא הוקם מיזם "לאורו של אופיר", במסגרתו מדליקים מדי חנוכה נרות בקהילות היהודיות בארץ ובעולם - כדי שאורו של אופיר ידלוק בחנוכיות ברחבי העולם, בקהילות שהוא כה אהב. משפחתו, שותפיו, חבריו ומוקיר זכרו מעוניינים להמשיך את החזון ואת פועלו של אופיר ולתת לאורו לזרוח עלינו ולהאיר את דרכנו. אל קופסת הנרות מצורפים גפרורים, מידע אודות אופיר ופועל וסרטון מרגש לזכרו.

 הערכות זמינות לרכישה עבור אנשים פרטיים, קיבוצים ארגונים, חברות, עמותות ומוסדות (מינ' הזמנה 25 יח'), בעלות 35 ש"ח לערכה. הרכישה הינה תרומה לתמיכה בהמשך פועלו והנצחתו של אופיר במסגרת קרן 'אור אופיר', ומוכרת לצרכי מס. לאחר ביצוע התשלום תונפק קבלה לפי סעיף 46. הפצת הנרות תיעשה במהלך חודש דצמבר עד שבועיים לפני ערב החג הראשון. 


פייסבוק התנועה

תקומה יהודית עולמית

הכנס השנתי של "נטעים", המשותף לתנועת הבונים דרור ולתנועה הקיבוצית, התקיים בסופ"ש הראשון של נובמבר בבודפשט, בהשתתפות של 200 נציגי קהילות יהודיות מרחבי העולם ותחת הנושא הנבחר "תקומה". יו"ר נטעים אסיף איזק: "גאה מאוד באיחוד שאנו בונים ברחבי התפוצות ובכנס מעורר ההשראה שקיימנו, שהוא הגדול ביותר בתולדות הארגון". התכנית עוסקת בחיבור בין ישראל ויהדות התפוצות, תוך שימת דגש על חוסן קהילתי ושימור זיכרון
יו"ר נטעים וראש המועצה האזורית חוף הכרמל אסיף איזק בפתיחת הכנס. השתתפות שיא מכל העולם
יו"ר נטעים וראש המועצה האזורית חוף הכרמל אסיף איזק בפתיחת הכנס. השתתפות שיא מכל העולם

מדי שנה מתכנסת קהילת "נטעים" מרחבי העולם לכנס בן שלושה ימים באחת מערי הבירה באירופה. הכנס מהווה מפגש מקצועי וחוויתי של מחנכים יהודים מרחבי העולם ומתקיים במטרה להבטיח מערכת יחסים מתמשכת עם ישראל, התמודדת משותפת עם נושאים מאתגרים ופיתוח ולמידה של כלים חינוכיים המתמקדים בערכים יהודיים משותפים.

בחודש פברואר האחרון התקיים בבודפשט, בירת הונגריה, כנס מוצלח שהיה אמור להתקיים בסוף שנת 2023 ונדחה בשל מתקפת ה-7.10 ופרוץ מלחמת "חברות ברזל". בשל הביקוש והצמא לתכנים נוספים ומפגש משותף מצד קהילת המחנכים של נטעים, הוחלט לקיים כנס נוסף השנה, גם כן בבודפשט ובהשתתפות שיא של 200 נציגים שהגיעו מכ-30 מדינות שונות ומתוך 52 קהילות של נטעים.

נושא הכנס היה הפעם "תקומה", והוא כלל תכנים הנוגעים למציאות הביטחונית בישראל, מנהיגות חדשה וצעירה ברוח אופיר ליבשטיין ז"ל, שימוש בכלים של בינה מלאכותית בעולם החינוך, סיורים, סדנאות ועוד. כמו בכל כנס, רגע השיא היה בצאת השבת כאשר כל הקהילה התכנסה יחד לשירה וריקוד מרוממי רוח ומרגשים במיוחד. בכנס נכחו בין היתר כלת פרס ישראל מרים פרץ, איש התרבות נעם סמל, חנה פרי-זן, יו"ר "החוויה הישראלית" - חברת הבת לחינוך של הסוכנות היהודית – ומנכ"ל החברה אבנר לש, וכמובן שגם נציגי משפחת ליבשטיין-אפשטיין: ורד ליבשטיין, אלמנתו של אופיר ז"ל, אחיו של אופיר, דורון ורחלי, ואחותה של, ורד, הדס.


באנר חמ"ל משימות והתיישבות

התנועה הקיבוצית מזמינה חברות וחברי קיבוץ להגיש מועמדות לתפקיד: מנהל/ת מחלקת חיילים בודדים

מהות התפקיד: ניהול מערכת התפעול של תכנית אימוץ חיילים בודדים בקיבוצים, ברחבי הארץ
לוגו אגף צעירים ומעורבות בחברה

דרישות התפקיד:

  1.  חבר/ת קיבוץ – חובה.
  2. ניסיון ניהולי- חובה.
  3. היכרות עם עולם הצעירים וארגונים חברתיים – יתרון.
  4. יחסי אנוש טובים, תקשורת בינאישית מעולה, יכולת לתאם, להוביל ולייצר שיתופי פעולה.
  5. ניסיון בעבודה עם משרדי ממשלה או צה"ל- יתרון.
  6. ניסיון בגיוס כספים, כושר הבעה בכתב ובעל פה כולל באנגלית - יתרון.
  7. רישיון נהיגה – חובה.
  8. נכונות לנסיעות מרובות כולל יכולת ורצון להובלת ציוד לחיילים.

כפיפות:   ראש אגף צעירים ומעורבות בחברה הישראלית.
היקף משרה: מלאה

הרואה עצמו/ה מתאימ/ה לתפקיד מוזמנ/ת להציע את מועמדותו/ה ולשלוח קורות חיים לאירית גולדברג עד לתאריך 28.11.24, בדוא"ל:
 iritg@tkz.co.il


באנר כנס התיישבות

לתנועה הקיבוצית דרוש/ה: רכז/ת דור העתיד בחקלאות

מהות התפקיד: ניהול ופיתוח תחום דור העתיד בחקלאות הישראלית ובכלל זה ייזום, הקמה וריכוז הפרויקטים התנועתיים בתחום הצעירים בחקלאות בשיתוף עם אגף כלכלה ואגף חינוך
לוגו אגף צעירים ומוערבות בחברה

דרישות התפקיד:

  •  חבר\ת קיבוץ - חובה.
  • ניהול פעילות דומה - חובה.
  • הכרות עם תחום החקלאות - חובה.
  • ניסיון בניהול תוכניות בקיבוצים – יתרון.
  • בעל/ת יכולות ניהול והובלת צוות.
  • מוכנות לעבודה גם בשעות בלתי שגרתיות וגמישות.
  • רישיון נהיגה.

כפיפות:  מנהלת המחלקה הבינלאומית וצעירים בחקלאות
היקף משרה: מלאה

    הרואה עצמו/ה מתאימ/ה לתפקיד מוזמנ/ת להציע את מועמדותו/ה ולשלוח קורות חיים לאירית גולדברג עד לתאריך 28.11.24, בדוא"ל:
     iritg@tkz.co.il


     
     
     
     
    יש לכם סיפור מעניין? רוצים לספר על המתרחש בקיבוצכם? להתלונן? לייעץ? לשבח?! כתבו לנו.
     
    2ab06947-5784-40e5-b5f5-5e70f4a846db.jpg
    color-facebook-48.png
    color-link-48.png

    הוספת תגובה חדשה