קיבוץ קטורה הינו קיבוץ שיתופי שנמצא בערבה הדרומית.
חיי הקיבוץ מושתתים על ערכי יסוד שמנחים את חיי החברים כקיבוץ וכקהילה:
- שיתוף – קיבוץ המקיים אורח חיים שיתופי
- פרנסה ועבודה – ערך העבודה ואחריות אישית של החבר לפרנס את משפחתו
- ערבות הדדית - ערבות, תמיכה, נתינה של החבר לקיבוץ והקיבוץ לחבר
- מסורתיות - זיקה למסורת היהודית. קיבוץ מסורתי שומר כשרות, שומר שבת וחגים. בקיבוץ יש בית כנסת פעיל בתפילות שבת, חגים ובני/בנות מצווה.
קיבוץ שיתופי
קטורה היא קיבוץ שיתופי בדומה למודל שהיה קיים פעם, אך עם שינויים והתאמות לתקופתינו. המבנה השיתופי בא לידי ביטוי קודם כל בהתנהלות הכלכלית. כל ההכנסות, רווחים, והמשכורות מעבודה או פרנסה מהחברים נכנסות לחשבון הקיבוץ. כל חבר מקבל באופן שווה תקציב חודשי )ללא קשר לגובה המשכורת שלו). התקציב של החבר מיועד לשמש אותו בהוצאות שאינן מכוסות ע"י הקיבוץ. הקיבוץ אחראי לדאוג לכל חבר בתחומי החיים המרכזיים: בריאות, חינוך הילדים, פנסיה לחבר, אחזקה, שיפוץ ובינוי בית המגורים והמבנים הציבוריי ,מזון (חדר אוכל פעיל שמגיש שלוש ארוחות ביום, כולל שבת, למעט ארוחת בוקר שבת).
הקיבוץ מתנהל דרך וועדות וצוותים. החלטות קיבוציות מוכרעות בפורום של ועדת מזכירות ובאסיפה הכללית. ריכוז תחומי החיים באמצעות וועדות, כדוגמת: קליטה, תרבות, חינוך, תכנון, שיכון ועוד. חברי הוועדות דנים בנושאים, ומעבירים החלטות או הצעות לשינוי וביחד מחליטים באסיפת חברים. אסיפת החברים הוא הגוף העליון וכל נושא עקרוני בא לדיון לפני חברי הקיבוץ. לכל חבר יש זכות הצבעה באספה.
בחדר האוכל השיתופי מוגשות מדי יום, שלוש ארוחות וארוחות שבת וחג. חדר האוכל הינו הלב הפועם של הקיבוץ. חדר האוכל הינו המקום המפגש היומיומי, מקום ההתכנסות לחגוג את החגים לקיים ערבי תרבות וכן אסיפות החברים.
ערבות הדדית
מרקם קהילת הקיבוץ בנוי על נתינה והתנדבות. את אירועי התרבות, החגים, החתונות וברת מצוות אנו מפיקים בעצמינו. כל אירוע, גדול או קטן, נעשה על ידי אנשי המקום כתרומה לקהילה ואינו קשור למסגרת העבודה. ערבות הדדית מורגשת מאוד ברגעי שמחה וכמו זמני אבלות. הקהילה נרתמת וכל אחד תורם לפי יכולתו וכישרונותיו.
מסורת
בקיבוץ קטורה יש דגש על חיים דרך המסורת היהודית, ויש לכך ביטוי בכל מיני דרכים. במרכז הקיבוץ נמצא בית הכנסת. תפילות מתקיימות בערב שבת ובשבת שחרית. נוסח התפילה הוא קונסרבטיבי (גברים ונשים מתפללים ביחד ללא מחיצה)וישנו שוויון בזכויות העלייה וקריאה בתורה. טקס ברבת מצווה נחגגים לכל ילד וילדה שמגיעים לגיל מצוות.
בחדר האוכל ובמטבח המשותף, כל הארוחות הינם כשרות ויש הפרדה בין בשרי וחלבי.
חגי ישראל הם חלק מרכזי של תרבות המקום. ילדי הקיבוץ פעילים בסניף תנועת הנוער (נוע"ם מסורתי") שנמצא בקיבוץ. בין החברים יש שומרי שבת ויש חילוניים. במרחב הציבורי מתקיים כבוד הדדי וסובלנות.
קליטה בקיבוץ קטורה
כיום חיים בקיבוץ 180 חברי קיבוץ ואנו שואפים להמשיך ולקלוט משפחות חדשות שרוצות להצטרף לסגנון החיים שלנו.
קיבוץ קטורה קולט משפחות צעירות בטווח הגילאים 28-40. לפני הגעה לקיבוץ יש תהליך הכולל מרכיבי מיון וביקורים בקיבוץ. תהליך הקליטה נמשך כשנתיים מרגע הגעת המשפחה לקיבוץ.
מחכים לפגוש אתכם.
חושבים שהמשפחה שלכם
מתאימה לחיים בקיבוץ קטורה?
בואו נדבר על זה - צרו קשר עם דיאן: 052-3807530